We konden kiezen uit een groot aanbod van mondstukken en dhr. Rensink was zeer redelijk tot goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mondstukken. Prettig voor ons was ook dat hij flexibel is in het maken van afspraken en snel reageerde via de mail. We waren zeer tevreden over de consulten en vinden dat de gezamenlijke klank van het kwartet mooier is geworden.

Voor mij persoonlijk geldt dat ik erg verrast was over het mondstuk dat dhr. Rensink mij adviseerde. Zowel voor de bes- als voor de esklarinet.

Ik zou zelf deze mondstukken nooit gekozen hebben als ik alleen in een probeerruimte bij bijvoorbeeld een fabrikant of muziekzaak zou zijn geweest. Op deze manier had ik nl. voorheen grotendeels mijn mondstukken gezocht en gekocht. Waarschijnlijk zou ik dan iets hebben gekozen wat dichter lag bij mijn versleten oude mondstuk omdat je dat geluid gewend bent en daar dus ( onbewust ) weer naar zoekt.

Ik moest er een beetje aan wennen, maar ben nu zeer tevreden over het aanblazen en het geluid. Het verdient ons inziens aanbeveling om eerst advies in te winnen voordat je een nieuw mondstuk koopt en we willen dhr. Rensink graag aanbevelen voor zowel professionals als amateurs.

Namens het Kurios Klarinet Kwartet,
Tineke van der Meulen

www.kuriosklarinetkwartet.nl